Werkwijze en uitgangspunten

Mijn uitgangspunt is om een traject te bepalen wat bij jou past en dat aansluit bij je hulpvraag. Ik kijk samen met jou naar jouw klachten en hun samenhang met andere factoren. Ik ben geïnteresseerd in je familie geschiedenis, maar ook in je persoonlijke situatie en jouw relaties in het hier een nu.

Het kan zijn dat we op een bepaald moment van de therapie, of afhankelijk van jouw hulpvraag, EMDR kunnen gaan gebruiken. EMDR is een methode die vooral bekend is vanwege de effectiviteit bij traumabehandeling. EMDR kan naar mijn mening een onderdeel uitmaken van de therapie maar het is nooit op zichzelf een therapie. Meer informatie over EMDR kun je vinden op www.emdr.nl

Als Psychotherapeut houd ik me aan de wettelijke beroepsgeheimplicht. Alles wat je hier vertelt is strikt vertrouwelijk. Om derden erbij te betrekken, of informatie te delen, heb ik altijd eerst jouw toestemming nodig.

 

Hoe begint een behandeling?

Wanneer je je bij mij aanmeldt maken we eerst een afspraak voor een intake gesprek. Bij de intake kan je me alles vertellen over jouw klachten, je zorgen, en in het algemeen wat jouw hulpvraag is. Samen kijken we tijdens het eerste en tweede gesprek naar de manier waarop ik je zou kunnen helpen en we maken een behandelplan.  Als  we denken dat – voor welke reden dan ook - je bij mij niet op het juiste adres bent, kan ik je helpen een plek vinden waar je wel geholpen kan worden.

Bij mij kan je behandeling hebben in het Nederlands, Spaans, maar ik behandel ook patiënten in het Engels en Catalaans.